Informatie over onze organisatie

Hand & Pols Centrum Dordrecht

U kunt hier een andere vestiging kiezen.

Stefanie Bleeker

BIG

9916457001

Revalidatiearts

Revalidatiearts Stefanie Bleeker is sinds september 2020 werkzaam als revalidatiearts bij HPC Den Haag, Dordrecht en Gouda.
Zij heeft haar geneeskunde opleiding in november 2012 afgerond aan de Universiteit van Leiden. Daaropvolgend was zij als basisarts 3 jaar werkzaam in het toenmalige Rijnlands Revalidatiecentrum in Leiden(heden Basalt), om vanaf 2016 bij het toenmalige Sophia Revalidatie in Den Haag (heden Basalt) haar specialisatie tot revalidatiearts te starten.  Als verdiepingsstage koos zij voor een handenstage binnen de reumarevalidatie in Reade, locatie Dr. Jan van Breemenstraat, alwaar  haar enthousiasme en interesse voor de handrevalidatie gewekt was.
Haar specialisatie tot revalidatiearts heeft zij in augustus 2020 afgerond.

Caitlin van Cappellen

Ergotherapeut / Handtherapeut

Beatrijs Kakebeeke

BIG

69913048904

Handtherapeut / Fysiotherapeut

In 2014 is Beatrijs Kakebeeke afgestudeerd aan Avans Hoge School Breda voor de opleiding fysiotherapie. Zij werkte een aantal jaren in een eerste lijns fysiotherapiepraktijk. In 2016 deed zij de Allround Opleiding voor Handtherapie in Utrecht en sindsdien was zij handtherapeute in twee verschillende eerste lijns praktijken. Na de handtherapie opleiding heeft zij verschillende cursussen gevolgd op gebied van diagnostiek en behandeling van hand en polsklachten.

 

Sinds 2019 is zij werkzaam in het hand en polscentrum in Dordrecht. 

Melina van der Keemel

BIG

09052947504

Fysiotherapeut / Handtherapeut / Vestigingsmanager Dordrecht

Hand / fysiotherapeute Melina van der Keemel heeft in 2000 aan de Hogeschool Rotterdam het diploma fysiotherapie behaald. Na een aantal jaren gewerkt te hebben een eerste lijns fysiotherapie praktijk is de interesse in de handen ontstaan. In 2008 heeft zij het diploma Praktijk Opleiding Handtherapie behaald op het Erasmus MC. Sindsdien is zij werkzaam geweest in het Erasmus MC op de handrevalidatie en later bij Handtherapie Nederland in Rotterdam. Sinds 1 augustus 2015 is zij werkzaam als handtherapeut in het hand en polscentrum Dordrecht.

Esther van Laar-Haast

BIG

29910120781

Physician Assistant

Sinds oktober 2014 is Esther van Laar-Haast werkzaam bij HPRN, allereerst als handtherapeute en inmiddels als Physician Assistant i.o. Zij wordt opgeleid door Dr. H.P. van Not (Plastisch Handchirurg) en Dr. P. Hoogvliet (Revalidatiearts).
Dit betekent dat u een afspraak met haar kunt hebben voor een intake of een controleafspraak na deze intake. In uw revalidatietraject zal regelmatig overleg tussen de PA en behandelend therapeuten plaats vinden en in sommige gevallen zal aanvullend onderzoek moeten worden aangevraagd of verricht (rontgen foto’s of echografisch onderzoek), een injectie of medicatie worden overwogen of gewoon een extra controle op de progressie in het revalidatieproces nodig zijn.
Naast de locatie in Dordrecht is zij ook werkzaam in Goes.

Freek Lőtters

BIG

19034385004

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Na in 1987 te zijn afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie heeft Freek in diverse settings gewerkt, waaronder particuliere praktijken, ziekenhuis en revalidatie centrum. In 1993 is hij  afgestudeerd aan de faculteit Bewegingswetenschappen aan de VU-Amsterdam en in 2005 gepromoveerd op gebied van Arbeid en Gezondheid bij de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC te Rotterdam. Daarna heeft hij een aantal jaar gewerkt als wetenschappelijk onderzoeker, docent en projectmanager binnen de gezondheidszorg, o.a. bij het instituut Beleid Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Sinds 2016 is Freek werkzaam als hand- /fysiotherapeut / bewegingswetenschapper bij Hand & Pols Revalidatie Nederland. Hij is tevens vestigingsmanager in Dordrecht. Naast multidisciplinaire revalidatie bij mensen met hand/polsproblemen na trauma of operatie houdt Freek zich in het bijzonder bezig met muzikanten (amateur en professioneel) met hand- en polsproblematiek. Als muzikant weet hij als geen ander wat het betekent als je je instrument niet optimaal kunt bespelen.. 

Laura Meuwissen, CHT-nl

Ergotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeute/ ergotherapeute Laura Meuwissen is in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Tijdens de opleiding ergotherapie is bij haar de interesse gewekt in de handtherapie en na haar afstuderen is zij zich hierin gaan verdiepen. Vanaf augustus 2013 is zij werkzaam bij het Hand & Pols Centrum Dordrecht. Zij heeft reeds meerdere scholingen/cursussen gevolgd op het gebeid van hand- en spalktherapie. In 2015 heeft ze de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC te Rotterdam met goed gevolg afgerond.

Binnen haar functie als handtherapeute bij het HPCD houdt zij zich, naast het behandelen van patiënten, bezig met de groepsbehandeling “omgaan met artroseklachten van de duimbasis” en onderzoek naar de resultaten van deze therapie.

Drs. H.P. van Not

BIG

89023023501

Plastisch chirurg / Handchirurg / Algemeen directeur

Plastisch chirurg H.P. van Not studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden. Zijn chirurgische specialisatie deed hij in het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag. In het Academisch Ziekenhuis Rotterdam, hedendaags het Erasmus MC, specialiseerde hij zich verder in de plastische chirurgie.

In 1999 startte hij de privé-kliniek ‘MedCentric’, naast zijn werkzaamheden in de reguliere ziekenhuizen van Zeeland. In deze ziekenhuizen heeft hij als aandachtsgebieden handchirurgie (traumatologie en vingergewrichtimplantaten) en borstcorrecties.

Hanneke Rutten

BIG

19914514804

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Fysiotherapeute Hanneke Rutten is in 2011 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Internationale Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan in Nieuwegein. Aansluitend is zij gaan werken in een eerstelijns praktijk in Breda waar zij als algemeen fysiotherapeut verscheidene ziektebeelden van het bewegingsapparaat heeft behandeld. Zij wilde zich graag specialiseren en na een dag meelopen met een handtherapeute was zij meteen enthousiast over deze fascinerende gewrichten. Hierna zij zich is volledig gaan richten op de ontwikkeling binnen het vak Handtherapie.


Inmiddels heeft zij aan het Erasmus MC in Rotterdam verschillende cursusdagen gedaan en een spalkcursus gevolgd. Vanaf augustus 2013 is zij werkzaam bij het Hand & Pols Centrum Dordrecht.

Dr. Ton A.R. Schreuders, CHT-nl

BIG

19034973404

Fysiotherapeut / Handtherapeut / Coordinator innovatie & onderzoek

Fysiotherapeut Ton Schreuders is na een paar jaar werken in een particuliere praktijk in Gouda in 1985 naar Thailand verhuisd en gewerkt in het Mckean Rehabilitation Center. Vanaf 1994 is hij werkzaam voor de afdeling Revalidatie Geneeskunde van het ErasmusMC Rotterdam (voorheen Dijkzigt) als handtherapeut.

Hij heeft de  Praktijk Opleiding Hand Therapie opgezet voor fysio- en ergotherapeuten en  is betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Hij heeft nu meer dan 40 artikelen op zijn naam staan. In 2004 is hij gepromoveerd met het proefschrift “Muscle strength measurements of the Hand”. Hij was voorzitter van de Scientific Committee van de Europese handtherapie verenging (EFSHT) Vanaf april 2005 is hij coördinator van het Handen Team Zeeland geweest.

Prof Dr. Henk J. Stam

BIG

39024053101

Revalidatiearts / Medisch directeur

Revalidatiearts Henk Stam heeft in 1978 zijn MD gehaald aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Hij heeft zijn training voor revalidatiegeneeskunde gedaan bij de afdeling revalidatie van het Erasmus MC en de Hoogstraat Leersum. Tussen 1987 en 1991 was hij consulent in de provincie Zeeland. Hij haalde in 1990 zijn PhD. Vanaf 1991 is hij hoofd van de afdeling revalidatie en hoofd van het instituut voor revalidatie Sinds 1994 mag hij zich professor in de revalidatie geneeskunde noemen.

Hij heeft verschillende posities in Nederlandse en internationale comités. Hij is president van Fédération Européenne de Médecine Physique et de Réadaptation en commissielid van European Board of Physical Medicine and Rehabilitation. Tevens is hij Editor van het tijdschrift Clinical Rehabilitation en “Revalidatie Magazine” (VRIN)

Gilbert Westdorp, CHT-nl

BIG

19035480004

Handtherapeut / Fysiotherapeut / Manager Bedrijfsvoering

Handtherapeut/fysiotherapeut (CHT-NL) Gilbert Westdorp heeft aan de Academie voor Fysiotherapie te Breda gestudeerd. Daarna heeft hij als fysiotherapeut in Zweden gewerkt voor  de bedrijfsgezondheidsdienst Volvo BM/Volvo Componenter.

Terug in Nederland heeft hij na een aantal jaren in een particuliere praktijk, vanaf 1987 gewerkt voor de stichting Revalidatie Geneeskunde Zeeland te Goes.

Ondersteunend personeel

Henriëtte Kiele

Administratief medewerker

Henriëtte heeft jarenlang gewerkt als reisadviseuse op een zakenreisbureau en de laatste 4 jaar als receptioniste. Hierdoor heeft ze veel  ervaring opgedaan  in werkzaamheden die goed van pas komen als secretarieel/administratief medewerkster bij het HPCD.
In deze functie is zij samen met Germaine Renier sinds 1 juli 2013 met veel plezier werkzaam.

Germaine Reniers-Marteau

Administratief medewerker

Germaine is als secretarieel/administratief medewerkster werkzaam in het Hand & Pols Centrum Dordrecht. In 1999 behaalde zij haar MBO diploma, secretarieel. Zij heeft in de jaren werkervaring opgedaan in verschillende branches.
Sinds 1 juli 2013 is zij werkzaam in het HPCD en is daar samen met Henriette Kiele een duizendpoot voor wat betreft het ontvangen van patiënten, beantwoorden van de telefoon, het maken van afspraken en andere voorkomende werkzaamheden.

© 2018    Hand & Pols Revalidatie Nederland