Informatie over onze organisatie

Hand & Pols Centrum Amsterdam

U kunt hier een andere vestiging kiezen.

Ellen Ter Hofstede

BIG

29035514204

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Ellen ter Hofstede is fysio- en handtherapeut. Zij is afgestudeerd in 1991 aan de academie voor fysiotherapie in Arnhem. Daarna heeft Ellen gewerkt in de 1e lijn fysiotherapie in Duitsland en Nederland waar zij voornamelijk met kinderen en later in de geriatrie werkzaam was.

Naast fysiotherapeut is Ellen sinds 2006 geregistreerd acupuncturist.  In december 2014 heeft zij de opleiding handtherapie afgerond bij het  N. P. I. Sinds september 2016 is Ellen werkzaam bij het hand en pols revalidatiecentrum in Den Haag en sinds november 2018 ook  in Amsterdam. 

Marieke de Jong

Ergotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeut/ergotherapeut Marieke de Jong heeft in 2009 de opleiding ergotherapie afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Haar interesse voor handen begon tijdens een stage voor deze studie gericht op handrevalidatie. In 2012 kreeg ze de unieke kans om te gaan werken bij 4Hands, praktijk voor handtherapie en kon zij in dat zelfde jaar starten met de opleiding handtherapie aan het Nederlands Paramedisch Instituut waarvoor zij in 2013 geslaagd is.

Ze heeft de afgelopen 5 jaar inmiddels verschillende (spalken) cursussen gevolgd van de NPI, Lomed en Erasmus MC in Rotterdam. Naast haar huidige werk bij hand en pols centrum Amsterdam heeft ze verschillende waarnemingen als handtherapeut gedaan. Marieke haar interesse liggen naast de handtherapie bij muziek en gitaarspelen. Haar werk en hobby kan ze heel mooi combineren door zich te specialiseren in hand en pols problematiek bij muzikanten.

Nettie Koekebakker, CHT-nl

BIG

69034159704

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeut/fysiotherapeut Nettie Koekebakker studeerde fysiotherapie aan de Academie voor Fysiotherapie Jan van Essen in Amsterdam. Zij begon haar loopbaan als fysiotherapeute in 1979 in het Wilhelmina Gasthuis en Binnen Gasthuis, vanwaar zij in 1981 mee verhuisde naar het AMC. Door haar voorkeur voor een holistische benadering van haar patiënten ontstond een interesse in de haptonomie en in 1985 heeft zij de Opleiding Haptotherapie in Berg en Dal afgerond.

Geleidelijk ontwikkelde zich haar passie voor de handtherapie en in 1990 stond zij aan de basis van de oprichting van het handenteam van de afdeling revalidatie in het AMC. Vanuit dat team werkte zij later als handtherapeutisch consulente op de afdeling plastische chirurgie.

Ze heeft zich gespecialiseerd tot handtherapeute door het volgen van de NPI hand- en polscursussen, diverse spalkencursussen en de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam.

In 2007 heeft ze naast het werk in het ziekenhuis, de zelfstandige praktijk voor handtherapie “4hands” opgericht. Vanaf datzelfde jaar was zij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Push CMC I orthoduimbrace die in 2010 op de markt gekomen is. In 2013 heeft zij de opleiding voor oedeemtherapie (MLDV) afgerond.

Drs. Anandi van Loon

BIG

59912251201

Revalidatiearts

Revalidatiearts Anandi van Loon-Felter is werkzaam als revalidatiearts bij HPC-Amsterdam en HPC-Den Haag. Zij heeft haar specialisatie als revalidatiearts bij Sophia Revalidatie afgerond. Zij studeerde in 2002 af aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts te Amsterdam, als uitvoerend showmusicaldanseres en docent. Daarna speelde zij rollen in de musical Nijntje en Saturday Night Fever, heeft als danseres opgetreden in verschillende tv-programma’s en bij diverse artiesten. Ook heeft zij lesgegeven (klassiek, showmusical, tap, CKV(Culturele Kunstzinnige Vorming) en zang) bij diverse dansscholen en dansacademies.

In 2004 begon zij met haar studie geneeskunde en in december 2009 is zij cum laude afgestudeerd. Van 2010 tot 2015 heeft zij gewerkt in het Centrum voor Dansers en Musici, in het Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo Nebo, locatie Westeinde. Hier heeft zij veel ervaring opgedaan met specifieke hand- en polsproblematiek bij musici. Daarnaast was zij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde. Zij werkt sinds 2015 voor het Hand & Pols Centrum.
 

Natalie McGhee

Ergotherapeut / Handtherapeut

Informatie nog niet beschikbaar.

Drs. H.P. van Not

BIG

89023023501

Plastisch chirurg / Handchirurg / Algemeen directeur

Plastisch chirurg H.P. van Not studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden. Zijn chirurgische specialisatie deed hij in het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag. In het Academisch Ziekenhuis Rotterdam, hedendaags het Erasmus MC, specialiseerde hij zich verder in de plastische chirurgie.

In 1999 startte hij de privé-kliniek ‘MedCentric’, naast zijn werkzaamheden in de reguliere ziekenhuizen van Zeeland. In deze ziekenhuizen heeft hij als aandachtsgebieden handchirurgie (traumatologie en vingergewrichtimplantaten) en borstcorrecties.

Monique Ottenhof, CHT-nl

BIG

09045710904

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeut/fysiotherapeut Monique Ottenhof is in 1996 afgestudeerd aan de opleiding voor fysiotherapie van de Hogeschool van Amsterdam. Na het behalen van haar diploma is zij 4,5 jaar werkzaam geweest in verschillende ziekenhuizen in Groot Brittannië. Bij terugkomst in Nederland is zij gaan werken in een eerstelijnspraktijk in Amsterdam. Daar beoefende ze de fysiotherapie in haar volle breedte, met een specifieke aandacht voor sporters en musici met hand- en polsproblemen. Daarmee is haar interesse voor de handtherapie ontstaan.

Vanaf 2001 tot en met 2010 was zij werkzaam in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, waar zij zich verder bekwaamde in de handtherapie. Zij maakte daar deel uit van het handenteam en samen met de plastisch chirurg verzorgde zij het handenspreekuur.

Binnen het handenteam van de revalidatieafdeling in het Academisch Medisch Centrum heeft zij zich vervolgens verder gespecialiseerd in de handtherapie, waarna zij 5 jaar werkte in praktijk 4Hands. Een praktijk volledig gespecialiseerd in het behandelen van hand en polsproblematiek.

Naast deze uitgebreide praktische ervaring kan zij putten uit de kennis die zij opdeed met een groot aantal opleidingen en cursussen: Basiscursus Handrevalidatie (NPI 2008), Opleiding Handtherapie, (NPI 2010), Anatomie hand speciale III, Erasmus (2008) en diverse spalken cursussen.

Monique is vanaf januari 2015 werkzaam bij Hand & Pols Revalidatie Nederland, begonnen in Den Haag en sinds begin 2016 in Amsterdam.

Bob van Ravensberg, CHT-nl

BIG

39909125504

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Fysiotherapie is het mooiste beroep van de wereld, zou ik willen zeggen. In 2007 heb ik mijn diploma behaald in Amsterdam. En sinds die tijd blijf ik genieten van het vak waar de patiënt centraal staat. Waar ik samen met de patiënt werk aan positieve gezondheid en waar ik samen met de patiënt regelmatig een wezenlijk verschil kan maken in zijn of haar leven.


In 2013 heb ik de opleiding Handtherapie gevolgd in Arnhem. Eind 2019 heb ik het CHT-NL certificaat mogen ontvangen van de handtherapie beroepsvereniging NVHT. Dit certificaat is een bewijs voor jaren ervaring binnen de handtherapie, gevolgde cursussen en geleverde bijdrage aan de ontwikkeling van het beroep.


Sinds december 2019 ben ik aan het werk bij HPC Amsterdam, en hoop ik dat ik een goede
toevoeging kan zijn aan een leuk en gespecialiseerd team. Verder werk ik nog bij Handtherapie Soest en ben ik voorzitter van de Fysiovakbond FDV.

Prof Dr. Henk J. Stam

BIG

39024053101

Revalidatiearts / Medisch directeur

Revalidatiearts Henk Stam heeft in 1978 zijn MD gehaald aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Hij heeft zijn training voor revalidatiegeneeskunde gedaan bij de afdeling revalidatie van het Erasmus MC en de Hoogstraat Leersum. Tussen 1987 en 1991 was hij consulent in de provincie Zeeland. Hij haalde in 1990 zijn PhD. Vanaf 1991 is hij hoofd van de afdeling revalidatie en hoofd van het instituut voor revalidatie Sinds 1994 mag hij zich professor in de revalidatie geneeskunde noemen.

Hij heeft verschillende posities in Nederlandse en internationale comités. Hij is president van Fédération Européenne de Médecine Physique et de Réadaptation en commissielid van European Board of Physical Medicine and Rehabilitation. Tevens is hij Editor van het tijdschrift Clinical Rehabilitation en “Revalidatie Magazine” (VRIN)

Gilbert Westdorp, CHT-nl

BIG

19035480004

Handtherapeut / Fysiotherapeut / Manager Bedrijfsvoering

Handtherapeut/fysiotherapeut (CHT-NL) Gilbert Westdorp heeft aan de Academie voor Fysiotherapie te Breda gestudeerd. Daarna heeft hij als fysiotherapeut in Zweden gewerkt voor  de bedrijfsgezondheidsdienst Volvo BM/Volvo Componenter.

Terug in Nederland heeft hij na een aantal jaren in een particuliere praktijk, vanaf 1987 gewerkt voor de stichting Revalidatie Geneeskunde Zeeland te Goes.

Marjolein Wind, MSc, CHT-nl

Ergotherapeut / Handtherapeut / Vestigingsmanager Amsterdam

Handtherapeut/ergotherapeut Marjolein Wind studeerde in 2000 af aan de Hogeschool van Amsterdam.

Al vanaf haar eerste stage in het ziekenhuis, al heel wat jaren geleden, werd ze ‘gegrepen’ door dit prachtige vak waarbij alles samenkomt: de fascinerende gecompliceerde anatomie van de hand en pols, een enorme dosis aan specialistische kennis en creativiteit. Ze kan haar praktische kant en handvaardigheid volledig benutten op het gebied van het maken van aanpassingen en spalken. Het maken van diverse spalken voor kleinere en complexere aandoeningen is haar specialisme.

Omdat geen hand en geen dag hetzelfde is, vindt zij dit vak zo leuk en inspirerend. Het belang van een goede handfunctie is essentieel en het gemis daarvan heeft een grote impact op het dagelijks leven. Daarom ervaart ze het begeleiden en adviseren van patiënten als een enorme uitdaging.

Naast het werk binnen het HPCA geeft ze les aan therapeuten die de opleiding handtherapie volgen en geeft ze les in het maken van spalken. Om zichzelf uit te dagen en haar kennis te verbreden en te verdiepen heeft ze recent haar master in de handtherapie afgerond aan de Universiteit van Derby in Engeland.

Ondersteunend personeel

Conny van der Horst-Breure

Administratief medewerker

Sinds maart 2019 ben ik werkzaam in Amsterdam als administratief medewerker. Ik ontvang de patiënten, maak afspraken, beantwoord de telefoon en doe andere voorkomende werkzaamheden.

In 1970 behaalde ik mijn doktersassistente diploma en in de loop van de jaren heb ik een opleiding gevolgd voor secretaresse. Mijn loopbaan is begonnen bij een huisarts totdat mijn kinderen werden geboren. Daarna heb ik in een bejaardenhuis gewerkt, KPN en OLVG West tot 2018. Het is ongeveer hetzelfde werk, wat ik in het OLVG deed en dat is een kolfje naar mijn hand. Buiten het nodige contact ook een persoonlijk praatje met de patiënten wat het werk zo leuk maakt.

Sinds kort hebben we een “ mannelijke collega Fysiotherapeut en dat is heel gezellig met al die” dames”. Ik ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk!

© 2018    Hand & Pols Revalidatie Nederland