© 2018    Hand & Pols Revalidatie Nederland

Informatie over onze organisatie

Hand & Pols Centrum Amsterdam

U kunt hier een andere vestiging kiezen.

Mariam heeft in juni 2017 de opleiding Ergotherapie afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Gedurende de opleiding deed zij mee aan een Studium Excellentie programma over de hand. Hier raakte zij gefascineerd door de complexe structuur en werking. Na haar studie heeft zij gewerkt in verschillende functies zoals paramedisch adviseur en ergotherapeut in de kinderrevalidatie.

 

Mariam is vanaf juli 2018 werkzaam bij het Hand & Pols Centrum te Amsterdam. Als zorgprofessional gelooft zij in het belang van samenwerken met de patiënt. Zij hecht waarde aan diversiteit in de breedste zin van het woord, en vindt het daarom belangrijk om de normen en waarden van de patiënt mee te nemen in de behandeling. 

Ergotherapeut / Handtherapeut

Mariam Chrifou

Handtherapeut/ergotherapeut Marieke de Jong heeft in 2009 de opleiding ergotherapie afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Haar interesse voor handen begon tijdens een stage voor deze studie gericht op handrevalidatie. In 2012 kreeg ze de unieke kans om te gaan werken bij 4Hands, praktijk voor handtherapie en kon zij in dat zelfde jaar starten met de opleiding handtherapie aan het Nederlands Paramedisch Instituut waarvoor zij in 2013 geslaagd is.

Ze heeft de afgelopen 5 jaar inmiddels verschillende (spalken) cursussen gevolgd van de NPI, Lomed en Erasmus MC in Rotterdam. Naast haar huidige werk bij hand en pols centrum Amsterdam heeft ze verschillende waarnemingen als handtherapeut gedaan. Marieke haar interesse liggen naast de handtherapie bij muziek en gitaarspelen. Haar werk en hobby kan ze heel mooi combineren door zich te specialiseren in hand en pols problematiek bij muzikanten.

Ergotherapeut / Handtherapeut

Marieke de Jong

Handtherapeut/fysiotherapeut Nettie Koekebakker studeerde fysiotherapie aan de Academie voor Fysiotherapie Jan van Essen in Amsterdam. Zij begon haar loopbaan als fysiotherapeute in 1979 in het Wilhelmina Gasthuis en Binnen Gasthuis, vanwaar zij in 1981 mee verhuisde naar het AMC. Door haar voorkeur voor een holistische benadering van haar patiënten ontstond een interesse in de haptonomie en in 1985 heeft zij de Opleiding Haptotherapie in Berg en Dal afgerond.

Geleidelijk ontwikkelde zich haar passie voor de handtherapie en in 1990 stond zij aan de basis van de oprichting van het handenteam van de afdeling revalidatie in het AMC. Vanuit dat team werkte zij later als handtherapeutisch consulente op de afdeling plastische chirurgie.

Ze heeft zich gespecialiseerd tot handtherapeute door het volgen van de NPI hand- en polscursussen, diverse spalkencursussen en de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam.

In 2007 heeft ze naast het werk in het ziekenhuis, de zelfstandige praktijk voor handtherapie “4hands” opgericht. Vanaf datzelfde jaar was zij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Push CMC I orthoduimbrace die in 2010 op de markt gekomen is. In 2013 heeft zij de opleiding voor oedeemtherapie (MLDV) afgerond.

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Nettie Koekebakker, CHT-nl

69034159704

BIG

Revalidatiearts Anandi van Loon-Felter is werkzaam als revalidatiearts bij HPC-Amsterdam en HPC-Den Haag. Zij heeft haar specialisatie als revalidatiearts bij Sophia Revalidatie afgerond. Zij studeerde in 2002 af aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts te Amsterdam, als uitvoerend showmusicaldanseres en docent. Daarna speelde zij rollen in de musical Nijntje en Saturday Night Fever, heeft als danseres opgetreden in verschillende tv-programma’s en bij diverse artiesten. Ook heeft zij lesgegeven (klassiek, showmusical, tap, CKV(Culturele Kunstzinnige Vorming) en zang) bij diverse dansscholen en dansacademies.

In 2004 begon zij met haar studie geneeskunde en in december 2009 is zij cum laude afgestudeerd. Van 2010 tot 2015 heeft zij gewerkt in het Centrum voor Dansers en Musici, in het Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo Nebo, locatie Westeinde. Hier heeft zij veel ervaring opgedaan met specifieke hand- en polsproblematiek bij musici. Daarnaast was zij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde. Zij werkt sinds 2015 voor het Hand & Pols Centrum.
 

Revalidatiearts

Drs. Anandi van Loon

59912251201

BIG

Informatie nog niet beschikbaar.

Ergotherapeut / Handtherapeut

Natalie McGhee

Plastisch chirurg H.P. van Not studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden. Zijn chirurgische specialisatie deed hij in het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag. In het Academisch Ziekenhuis Rotterdam, hedendaags het Erasmus MC, specialiseerde hij zich verder in de plastische chirurgie.

In 1999 startte hij de privé-kliniek ‘MedCentric’, naast zijn werkzaamheden in de reguliere ziekenhuizen van Zeeland. In deze ziekenhuizen heeft hij als aandachtsgebieden handchirurgie (traumatologie en vingergewrichtimplantaten) en borstcorrecties.

Plastisch chirurg / Handchirurg / Algemeen directeur

Drs. H.P. van Not

89023023501

BIG

Handtherapeut/fysiotherapeut Monique Ottenhof is in 1996 afgestudeerd aan de opleiding voor fysiotherapie van de Hogeschool van Amsterdam. Na het behalen van haar diploma is zij 4,5 jaar werkzaam geweest in verschillende ziekenhuizen in Groot Brittannië. Bij terugkomst in Nederland is zij gaan werken in een eerstelijnspraktijk in Amsterdam. Daar beoefende ze de fysiotherapie in haar volle breedte, met een specifieke aandacht voor sporters en musici met hand- en polsproblemen. Daarmee is haar interesse voor de handtherapie ontstaan.

Vanaf 2001 tot en met 2010 was zij werkzaam in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, waar zij zich verder bekwaamde in de handtherapie. Zij maakte daar deel uit van het handenteam en samen met de plastisch chirurg verzorgde zij het handenspreekuur.

Binnen het handenteam van de revalidatieafdeling in het Academisch Medisch Centrum heeft zij zich vervolgens verder gespecialiseerd in de handtherapie, waarna zij 5 jaar werkte in praktijk 4Hands. Een praktijk volledig gespecialiseerd in het behandelen van hand en polsproblematiek.

Naast deze uitgebreide praktische ervaring kan zij putten uit de kennis die zij opdeed met een groot aantal opleidingen en cursussen: Basiscursus Handrevalidatie (NPI 2008), Opleiding Handtherapie, (NPI 2010), Anatomie hand speciale III, Erasmus (2008) en diverse spalken cursussen.

Monique is vanaf januari 2015 werkzaam bij Hand & Pols Revalidatie Nederland, begonnen in Den Haag en sinds begin 2016 in Amsterdam.

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Monique Ottenhof, CHT-nl

09045710904

BIG

Psycholoog Maarten Riesmeijer werkt sinds juni 2016 eens per twee weken als GZ-psycholoog voor het Hand & Pols Centrum Amsterdam.  “Ik heb een grote voorkeur voor kortdurende therapiemodellen zoals het KOP model, oplossingsgerichte therapie en positieve psychologie. Daarnaast heb ik mij ook bekwaamd in het voeren van Partner relatietherapie en cognitieve gedragstherapie. Bij alle gespreksvormen ga ik uit van de kracht van het oplossingsvermogen van cliënten zelf en probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van cliënten zelf waarbij ik mezelf op de hoogte houd van de laatste wetenschappelijke inzichten”.

Hij werkt sinds 2001 in de geestelijke gezondheidszorg waar hij in verschillende functies (casemanager, teamleider, manager en psycholoog)  heeft gewerkt. Sinds 2012 heef hij zich echter weer volledig toegelegd op het behandelen van mensen met psychische klachten, omdat het hem veel voldoening geeft om mensen weer terug te zetten in hun eigen kracht.

Psycholoog

Drs. Maarten Riesmeijer

19922352025

BIG

Revalidatiearts Henk Stam heeft in 1978 zijn MD gehaald aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Hij heeft zijn training voor revalidatiegeneeskunde gedaan bij de afdeling revalidatie van het Erasmus MC en de Hoogstraat Leersum. Tussen 1987 en 1991 was hij consulent in de provincie Zeeland. Hij haalde in 1990 zijn PhD. Vanaf 1991 is hij hoofd van de afdeling revalidatie en hoofd van het instituut voor revalidatie Sinds 1994 mag hij zich professor in de revalidatie geneeskunde noemen.

Hij heeft verschillende posities in Nederlandse en internationale comités. Hij is president van Fédération Européenne de Médecine Physique et de Réadaptation en commissielid van European Board of Physical Medicine and Rehabilitation. Tevens is hij Editor van het tijdschrift Clinical Rehabilitation en “Revalidatie Magazine” (VRIN)

Revalidatiearts / Medisch directeur

Prof Dr. Henk J. Stam

39024053101

BIG

Ellen ter Hofstede is fysio- en handtherapeut. Zij is afgestudeerd in 1991 aan de academie voor fysiotherapie in Arnhem. Daarna heeft Ellen gewerkt in de 1e lijn fysiotherapie in Duitsland en Nederland waar zij voornamelijk met kinderen en later in de geriatrie werkzaam was.

Naast fysiotherapeut is Ellen sinds 2006 geregistreerd acupuncturist.  In december 2014 heeft zij de opleiding handtherapie afgerond bij het  N. P. I. Sinds september 2016 is Ellen werkzaam bij het hand en pols revalidatiecentrum in Den Haag en sinds november 2018 ook  in Amsterdam. 

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Ellen Ter Hofstede

29035514204

BIG

Handtherapeut/fysiotherapeut (CHT-NL) Gilbert Westdorp heeft aan de Academie voor Fysiotherapie te Breda gestudeerd. Daarna heeft hij als fysiotherapeut in Zweden gewerkt voor  de bedrijfsgezondheidsdienst Volvo BM/Volvo Componenter.

Terug in Nederland heeft hij na een aantal jaren in een particuliere praktijk, vanaf 1987 gewerkt voor de stichting Revalidatie Geneeskunde Zeeland te Goes.

Handtherapeut / Fysiotherapeut / Operational Manager

Gilbert Westdorp, CHT-nl

19035480004

BIG

Handtherapeut/ergotherapeut Marjolein Wind studeerde in 2000 af aan de Hogeschool van Amsterdam.

Al vanaf haar eerste stage in het ziekenhuis, al heel wat jaren geleden, werd ze ‘gegrepen’ door dit prachtige vak waarbij alles samenkomt: de fascinerende gecompliceerde anatomie van de hand en pols, een enorme dosis aan specialistische kennis en creativiteit. Ze kan haar praktische kant en handvaardigheid volledig benutten op het gebied van het maken van aanpassingen en spalken. Het maken van diverse spalken voor kleinere en complexere aandoeningen is haar specialisme.

Omdat geen hand en geen dag hetzelfde is, vindt zij dit vak zo leuk en inspirerend. Het belang van een goede handfunctie is essentieel en het gemis daarvan heeft een grote impact op het dagelijks leven. Daarom ervaart ze het begeleiden en adviseren van patiënten als een enorme uitdaging.

Naast het werk binnen het HPCA geeft ze les aan therapeuten die de opleiding handtherapie volgen en geeft ze les in het maken van spalken. Om zichzelf uit te dagen en haar kennis te verbreden en te verdiepen heeft ze recent haar master in de handtherapie afgerond aan de Universiteit van Derby in Engeland.

Ergotherapeut / Handtherapeut

Marjolein Wind, MSc, CHT-nl

Ondersteunend personeel

Secretaresse Danny Jansen komt oorspronkelijk uit Nijkerk, in het midden van het land. Na het behalen van haar gymnasiumdiploma heeft ze Vertaalwetenschap Engels en Duits gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft Danny ook een propedeuse Tsjechisch gedaan. Na haar studie is ze freelance-ondertitelaar geworden voor verschillende televisiezenders. Dat werk doet ze nu al ruim twintig jaar. Eind 2015 is Danny per toeval terechtgekomen bij het Hand & Pols Centrum Amsterdam, waar ze nu met veel plezier werkt als secretaresse en altijd een prettige sfeer probeert te creëren.

Administratief medewerker

drs. Danny Jansen