Informatie over onze organisatie

Hand & Pols Centrum Gouda

U kunt hier een andere vestiging kiezen.

Nienke van Bergen

BIG

19917191204

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Fysio- / Handherapeute Nienke van Bergen heeft in 2013 aan de Hogeschool Utrecht haar diploma fysiotherapie behaald. Na een paar jaar gewerkt te hebben in de algemene fysiotherapie ontstond een grote interesse voor hand- en polsklachten vanwege een blessure aan haar eigen hand.

 

Sinds 2015 is zij zich gaan specialiseren tot handtherapeut bij de handtherapie-opleiding in Utrecht en werkt sindsdien alleen nog maar met patiënten met hand/polsklachten. Na 4 jaar werkzaam te zijn geweest bij Handtherapie Nederland in Rotterdam is Nienke sinds november 2019 gestart in het Hand en Polscentrum Gouda.

Stefanie Bleeker

BIG

9916457001

Revalidatiearts

Revalidatiearts Stefanie Bleeker is sinds september 2020 werkzaam als revalidatiearts bij HPC Den Haag, Dordrecht en Gouda.
Zij heeft haar geneeskunde opleiding in november 2012 afgerond aan de Universiteit van Leiden. Daaropvolgend was zij als basisarts 3 jaar werkzaam in het toenmalige Rijnlands Revalidatiecentrum in Leiden(heden Basalt), om vanaf 2016 bij het toenmalige Sophia Revalidatie in Den Haag (heden Basalt) haar specialisatie tot revalidatiearts te starten.  Als verdiepingsstage koos zij voor een handenstage binnen de reumarevalidatie in Reade, locatie Dr. Jan van Breemenstraat, alwaar  haar enthousiasme en interesse voor de handrevalidatie gewekt was.
Haar specialisatie tot revalidatiearts heeft zij in augustus 2020 afgerond.

Lizet Broekhuizen, CHT-nl

Ergotherapeut / Handtherapeut / Vestigingsmanager Gouda

Lizet Broekhuizen is ergotherapeut en handtherapeut. In 2002 is zij afgestudeerd aan de opleiding ergotherapie in Amsterdam. Sindsdien heeft zij in verschillende velden gewerkt.
Van 2008 tot 2013 heeft zij in het Groene Hart Ziekenhuis gewerkt en is zij zich gaan richten op handtherapie. In deze periode heeft ze een opleiding voor handtherapie gevolgd. 
In 2013 is zij in het hand en polscentrum Gouda gestart en heeft in 2017 het Nederlands certificaat handtherapeut behaald (CHT-NL)

Marlein van Es

BIG

39915816504

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeut / fysiotherapeut Marlein van Es is sinds 2012 fysiotherapeut. Tijdens haar werkzaamheden in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden ontstond haar interesse in de handtherapie en ze behaalde haar diploma handtherapie in 2014.

Na meerdere jaren in een gespecialiseerde handtherapiepraktijk in Delft te hebben gewerkt, is ze sinds 2018 werkzaam in het team in Gouda. 

Arry van Hoorn

BIG

69033919804

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Arry van Hoorn is als handtherapeut/fysiotherapeut werkzaam in het Hand & Pols Centrum Gouda. Na haar studie aan de academie voor fysiotherapie in Utrecht is zij in 1983 gaan werken in het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda. Vanaf 1994 is haar interesse voor handtherapie ontstaan en nadien heeft zij de basiscursussen voor handtherapie van het Nederlands Paramedisch Instituut en diverse andere na- en bijscholingen gevolgd. In 2012 heeft ze het certificaat van de Praktijk Opleiding Handtherapie aan het ErasmusMC te Rotterdam gehaald.
“Vanaf maart 2013 heb ik met veel plezier in Dordrecht gewerkt. Ik vind het erg leuk om te werken in een enthousiast en bekwaam team, en ook mijn bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van de handtherapie in Gouda. Inmiddels werk ik full-time in Gouda”

Gaby Jager

BIG

09033990881

Physician Assistant

Sinds oktober 2019 werkt Gaby Jager als physician assistant op de locaties Den Haag en Gouda. Zij heeft hiervoor als physician assistant gewerkt in de oncologische- en met name chronische pijnrevalidatie. Van oorsprong is zij fysiotherapeut met ervaring in de poliklinische en klinische revalidatie met name neurologie en CVA, particuliere praktijk met sportfysiotherapie. U kunt haar tegenkomen voor een intake, evaluatie, verwijzing voor braces, verbandmiddelen, pijnmedicatie en naar een specialist.

Anne-Marie Nortier

Ergotherapeut / Handtherapeut

Ergotherapeute/ handtherapeute Anne-Marie Nortier is in 2016 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Aansluitend is zij gaan werken in een eerstelijns praktijk in Hilversum waar zij als algemeen ergotherapeut verscheidene ziektebeelden heeft behandeld. Dit vond zij erg algemeen en daarom ontstond al snel de wens om zich te specialiseren. Al voor de opleiding ergotherapie was ze al geïnteresseerd in handen en handtherapie. Vanaf juni 2017 is zij werkzaam bij het Hand & Pols Centrum Gouda. Zij heeft reeds meerdere scholingen/cursussen gevolgd op het gebeid van hand- en spalktherapie. In januari 2018 zal Anne-Marie starten met de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC.

Drs. H.P. van Not

BIG

89023023501

Plastisch chirurg / Handchirurg / Algemeen directeur

Plastisch chirurg H.P. van Not studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden. Zijn chirurgische specialisatie deed hij in het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag. In het Academisch Ziekenhuis Rotterdam, hedendaags het Erasmus MC, specialiseerde hij zich verder in de plastische chirurgie.

In 1999 startte hij de privé-kliniek ‘MedCentric’, naast zijn werkzaamheden in de reguliere ziekenhuizen van Zeeland. In deze ziekenhuizen heeft hij als aandachtsgebieden handchirurgie (traumatologie en vingergewrichtimplantaten) en borstcorrecties.

Frans Rancuret

BIG

09051133525

Gezondheidszorgpsycholoog

Dr. Ton A.R. Schreuders, CHT-nl

BIG

19034973404

Fysiotherapeut / Handtherapeut / Coordinator innovatie & onderzoek

Fysiotherapeut Ton Schreuders is na een paar jaar werken in een particuliere praktijk in Gouda in 1985 naar Thailand verhuisd en gewerkt in het Mckean Rehabilitation Center. Vanaf 1994 is hij werkzaam voor de afdeling Revalidatie Geneeskunde van het ErasmusMC Rotterdam (voorheen Dijkzigt) als handtherapeut.

Hij heeft de  Praktijk Opleiding Hand Therapie opgezet voor fysio- en ergotherapeuten en  is betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Hij heeft nu meer dan 40 artikelen op zijn naam staan. In 2004 is hij gepromoveerd met het proefschrift “Muscle strength measurements of the Hand”. Hij was voorzitter van de Scientific Committee van de Europese handtherapie verenging (EFSHT) Vanaf april 2005 is hij coördinator van het Handen Team Zeeland geweest.

Prof Dr. Henk J. Stam

BIG

39024053101

Revalidatiearts / Medisch directeur

Revalidatiearts Henk Stam heeft in 1978 zijn MD gehaald aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Hij heeft zijn training voor revalidatiegeneeskunde gedaan bij de afdeling revalidatie van het Erasmus MC en de Hoogstraat Leersum. Tussen 1987 en 1991 was hij consulent in de provincie Zeeland. Hij haalde in 1990 zijn PhD. Vanaf 1991 is hij hoofd van de afdeling revalidatie en hoofd van het instituut voor revalidatie Sinds 1994 mag hij zich professor in de revalidatie geneeskunde noemen.

Hij heeft verschillende posities in Nederlandse en internationale comités. Hij is president van Fédération Européenne de Médecine Physique et de Réadaptation en commissielid van European Board of Physical Medicine and Rehabilitation. Tevens is hij Editor van het tijdschrift Clinical Rehabilitation en “Revalidatie Magazine” (VRIN)

Annette Stasse

Ergotherapeut / Handtherapeut

Gilbert Westdorp, CHT-nl

BIG

19035480004

Handtherapeut / Fysiotherapeut / Manager Bedrijfsvoering

Handtherapeut/fysiotherapeut (CHT-NL) Gilbert Westdorp heeft aan de Academie voor Fysiotherapie te Breda gestudeerd. Daarna heeft hij als fysiotherapeut in Zweden gewerkt voor  de bedrijfsgezondheidsdienst Volvo BM/Volvo Componenter.

Terug in Nederland heeft hij na een aantal jaren in een particuliere praktijk, vanaf 1987 gewerkt voor de stichting Revalidatie Geneeskunde Zeeland te Goes.

Ondersteunend personeel

Josina van Peijpe

Administratief medewerker

Josina van Peijpe werkt sinds maart 2018 met veel plezier als administratief / secretarieel medewerker in het  Hand en Pols Centrum Gouda. 

 

Zij doet allerhande werkzaamheden zoals het aanmaken van de dossiers, het inplannen van de afspraken en geven van uitleg over vergoedingen. Samen met haar collega Jeannette is zij het eerste aanspreekpunt voor patiënten.

Josina treft u op dinsdag en vrijdag.

Jeannette van Tooren

Administratief medewerker

Jeannette van Tooren is vanaf 2014 werkzaam in het Hand en Pols Centrum als administratief / secretarieel medewerkster. Zij is gestart op de locatie Dordrecht en vanaf 2016 werkzaam op de locatie Gouda.


Ze verzorgt hier de administratie op het gebied van contact met patiënten, afspraken maken, telefoon aannemen, en vele andere taken. Ze doet dit met veel enthousiasme en zorgt, samen met collega Josina, voor een goede ontvangst bij de receptie van Hand en Pols Centrum Gouda.


Jeannette is aanwezig op de maandag, woensdag en donderdag.

© 2018    Hand & Pols Revalidatie Nederland