© 2018    Hand & Pols Revalidatie Nederland

Informatie over onze organisatie

Hand & Pols Centrum Gouda

U kunt hier een andere vestiging kiezen.

Lizet Broekhuizen is ergotherapeut en handtherapeut. In 2002 is zij afgestudeerd aan de opleiding ergotherapie in Amsterdam. Sindsdien heeft zij in verschillende velden gewerkt.
Van 2008 tot 2013 heeft zij in het Groene Hart Ziekenhuis gewerkt en is zij zich gaan richten op handtherapie. In deze periode heeft ze een opleiding voor handtherapie gevolgd. 
In 2013 is zij in het hand en polscentrum Gouda gestart en heeft in 2017 het Nederlands certificaat handtherapeut behaald (CHT-NL)

Ergotherapeut / Handtherapeut

Lizet Broekhuizen, CHT-nl

Handtherapeut / fysiotherapeut Marlein van Es is sinds 2012 fysiotherapeut. Tijdens haar werkzaamheden in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden ontstond haar interesse in de handtherapie en ze behaalde haar diploma handtherapie in 2014.

Na meerdere jaren in een gespecialiseerde handtherapiepraktijk in Delft te hebben gewerkt, is ze sinds 2018 werkzaam in het team in Gouda. 

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Marlein van Es

BIG

39915816504

Arry van Hoorn is als handtherapeut/fysiotherapeut werkzaam in het Hand & Pols Centrum Gouda. Na haar studie aan de academie voor fysiotherapie in Utrecht is zij in 1983 gaan werken in het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda. Vanaf 1994 is haar interesse voor handtherapie ontstaan en nadien heeft zij de basiscursussen voor handtherapie van het Nederlands Paramedisch Instituut en diverse andere na- en bijscholingen gevolgd. In 2012 heeft ze het certificaat van de Praktijk Opleiding Handtherapie aan het ErasmusMC te Rotterdam gehaald.
“Vanaf maart 2013 heb ik met veel plezier in Dordrecht gewerkt. Ik vind het erg leuk om te werken in een enthousiast en bekwaam team, en ook mijn bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van de handtherapie in Gouda. Inmiddels werk ik full-time in Gouda”

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Arry van Hoorn

BIG

69033919804

Dokter van Houten is sinds 1999 revalidatiearts en opgeleid in Revalidatiecentrum Amsterdam, Jan van Breemeninstituut (nu Reade), Slotervaarziekenhuis en Academisch Medisch Centrum Amsterdam.

Sinds november 2014 werkt zij in het Groene Hart Ziekenhuis, gedetacheerd vanuit Sophia Revalidatie Gouda. Haar aandachtsgebied in het Groene Hart Ziekenhuis is beenamputatie, handrevalidatie, diabetische voetproblematiek en chronische pijn. Sinds april 2015 is ze ook gedetacheerd naar het Hand & Pols Centrum Gouda.

Ze heeft eerder gewerkt in het St. Franciscus Gasthuis Rotterdam – Rijndam revalidatiecentrum en de handrevalidatie daar vormgegeven. Binnen de wetenschappelijke vereniging van revalidatieartsen (VRA) is ze actief als visitatielid van de commissie kwaliteit.

Revalidatiearts

Drs. Rina van Houten

BIG

99043150801

Liza Mudde, MSc is psycholoog, die sinds augustus 2017 deel uitmaakt van het team van het Hand en Pols centrum Den Haag. Zij heeft de masteropleiding Medische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg gevolgd, waar de interactie tussen lichamelijke gezondheid en psychisch welbevinden centraal staat. Zij heeft gewerkt in het ziekenhuis en heeft daarna de overstap gemaakt naar de algemene GGZ. Naast de werkzaamheden bij het Hand & Pols centrum, werkt zij bij psychologenpraktijk Mentaal Beter in Rotterdam. Liza werkt vanuit de visie dat lichaam en geest wederzijds invloed op elkaar hebben en niet los kunnen worden gezien van elkaar. De lichamelijke klachten hebben vaak grote gevolgen op het functioneren en een flinke psychische belasting. Binnen het Hand en Pols centrum ziet zij patiënten bij wie mogelijk psychische problematiek (angst, spanning, trauma, depressie, negatief zelfbeeld, een niet-helpende persoonlijke stijl) het herstel in de weg staat. Er wordt dan een kortdurende behandeling aangeboden of indien nodig wordt een patiënt doorverwezen voor een langduriger traject.

 
Zij is bekend met diverse soorten behandelmethoden, waaronder cognitieve gedragstherapie (CGT), Eye movement desensitization and reprocessing (EMDR), Acceptatie en commitment therapie (ACT) en schemagerichte therapie. 

Psycholoog

Liza Mudde, MSc

Ergotherapeute/ handtherapeute Anne-Marie Nortier is in 2016 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Aansluitend is zij gaan werken in een eerstelijns praktijk in Hilversum waar zij als algemeen ergotherapeut verscheidene ziektebeelden heeft behandeld. Dit vond zij erg algemeen en daarom ontstond al snel de wens om zich te specialiseren. Al voor de opleiding ergotherapie was ze al geïnteresseerd in handen en handtherapie. Vanaf juni 2017 is zij werkzaam bij het Hand & Pols Centrum Gouda. Zij heeft reeds meerdere scholingen/cursussen gevolgd op het gebeid van hand- en spalktherapie. In januari 2018 zal Anne-Marie starten met de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC.

Ergotherapeut / Handtherapeut

Anne-Marie Nortier

Plastisch chirurg H.P. van Not studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden. Zijn chirurgische specialisatie deed hij in het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag. In het Academisch Ziekenhuis Rotterdam, hedendaags het Erasmus MC, specialiseerde hij zich verder in de plastische chirurgie.

In 1999 startte hij de privé-kliniek ‘MedCentric’, naast zijn werkzaamheden in de reguliere ziekenhuizen van Zeeland. In deze ziekenhuizen heeft hij als aandachtsgebieden handchirurgie (traumatologie en vingergewrichtimplantaten) en borstcorrecties.

Plastisch chirurg / Handchirurg / Algemeen directeur

Drs. H.P. van Not

BIG

89023023501

Fysiotherapeut Ton Schreuders is na een paar jaar werken in een particuliere praktijk in Gouda in 1985 naar Thailand verhuisd en gewerkt in het Mckean Rehabilitation Center. Vanaf 1994 is hij werkzaam voor de afdeling Revalidatie Geneeskunde van het ErasmusMC Rotterdam (voorheen Dijkzigt) als handtherapeut.

Hij heeft de  Praktijk Opleiding Hand Therapie opgezet voor fysio- en ergotherapeuten en  is betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Hij heeft nu meer dan 40 artikelen op zijn naam staan. In 2004 is hij gepromoveerd met het proefschrift “Muscle strength measurements of the Hand”. Hij was voorzitter van de Scientific Committee van de Europese handtherapie verenging (EFSHT) Vanaf april 2005 is hij coördinator van het Handen Team Zeeland geweest.

Fysiotherapeut / Handtherapeut / Coordinator innovatie & onderzoek

Dr. Ton A.R. Schreuders, CHT-nl

BIG

19034973404

Revalidatiearts Henk Stam heeft in 1978 zijn MD gehaald aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Hij heeft zijn training voor revalidatiegeneeskunde gedaan bij de afdeling revalidatie van het Erasmus MC en de Hoogstraat Leersum. Tussen 1987 en 1991 was hij consulent in de provincie Zeeland. Hij haalde in 1990 zijn PhD. Vanaf 1991 is hij hoofd van de afdeling revalidatie en hoofd van het instituut voor revalidatie Sinds 1994 mag hij zich professor in de revalidatie geneeskunde noemen.

Hij heeft verschillende posities in Nederlandse en internationale comités. Hij is president van Fédération Européenne de Médecine Physique et de Réadaptation en commissielid van European Board of Physical Medicine and Rehabilitation. Tevens is hij Editor van het tijdschrift Clinical Rehabilitation en “Revalidatie Magazine” (VRIN)

Revalidatiearts / Medisch directeur

Prof Dr. Henk J. Stam

BIG

39024053101

Handtherapeut/fysiotherapeut (CHT-NL) Gilbert Westdorp heeft aan de Academie voor Fysiotherapie te Breda gestudeerd. Daarna heeft hij als fysiotherapeut in Zweden gewerkt voor  de bedrijfsgezondheidsdienst Volvo BM/Volvo Componenter.

Terug in Nederland heeft hij na een aantal jaren in een particuliere praktijk, vanaf 1987 gewerkt voor de stichting Revalidatie Geneeskunde Zeeland te Goes.

Handtherapeut / Fysiotherapeut / Operational Manager

Gilbert Westdorp, CHT-nl

BIG

19035480004

Ondersteunend personeel

Josina van Peijpe werkt sinds maart 2018 met veel plezier als administratief / secretarieel medewerker in het  Hand en Pols Centrum Gouda. 

 

Zij doet allerhande werkzaamheden zoals het aanmaken van de dossiers, het inplannen van de afspraken en geven van uitleg over vergoedingen. Samen met haar collega Jeannette is zij het eerste aanspreekpunt voor patiënten.

Josina treft u op dinsdag en vrijdag.

Administratief medewerker

Josina van Peijpe

Jeannette van Tooren is vanaf 2014 werkzaam in het Hand en Pols Centrum als administratief / secretarieel medewerkster. Zij is gestart op de locatie Dordrecht en vanaf 2016 werkzaam op de locatie Gouda.


Ze verzorgt hier de administratie op het gebied van contact met patiënten, afspraken maken, telefoon aannemen, en vele andere taken. Ze doet dit met veel enthousiasme en zorgt, samen met collega Josina, voor een goede ontvangst bij de receptie van Hand en Pols Centrum Gouda.


Jeannette is aanwezig op de maandag, woensdag en donderdag.

Administratief medewerker

Jeannette van Tooren