Informatie over onze organisatie

Hand & Pols Centrum Terneuzen

U kunt hier een andere vestiging kiezen.

Drs. Erfan Askarizadeh

BIG

59908445601

Plastisch chirurg

Dokter E. Askarizadeh is vanuit de maatschap plastische chirurgie werkzaam in ADRZ (Goes)en Zorgsaam (ZeeuwsVlaanderen). Vanuit deze functie is hij tevens betrokken bij diverse spreekuren in het Hand & Pols Centrum. Hij is gespecialiseerd in hand- en polschirurgie met als speciaal aandachtsgebied polsscopieën en bandreconstructies van de pols.
Dhr. Askarizadeh volgde zijn opleiding geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, gevolgd door zijn 6-jarige opleiding tot plastisch chirurg in Duitsland. 

Paul De Buck, CHT-nl, ECHT

BIG

19913764204

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeut / fysiotherapeut Paul De Buck behaalde zijn licentie in de kinesitherapie in 2004 aan de Artevelde Hogeschool Gent. Hierna begon hij een Master opleiding Manuele Therapie aan de Vrije Universiteit Brussel. Waar hij in 2008 zijn Mastertitel Manuele Therapie behaalde(www.bmwt.be). Gelijktijdig met deze master-opleiding was hij werkzaam o.a. in de handrevalidatie in het Universitair Ziekenhuis Gent.  Vanaf 2007 was hij werkzaam in een privépraktijk. Vanuit de werkervaring opgedaan in het handencentrum in Gent ontstond een grote passie voor de revalidatie van de hand. Naast enkele kleine cursussen handrevalidatie behaalde hij in 2009 het certificaat van de praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC Rotterdam.

Sinds 2008 is hij praktijk assistent aan de Gentse Universiteit, vakgroep Revalidatie wetenschappen en kinesitherapie alwaar hij de lessen betreffende handrevalidatie voor zijn rekening neemt.

In 2009 heeft Paul De Buck de functie van internationale vertegenwoordiger voor de Belgian Hand Therapists (www.bht.be) opgenomen.

Paul werkt sinds  oktober 2010 is  in het ZHPC.

Aafke Goos

Ergotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeut/Ergotherapeut Aafke Goos studeerde 2 jaar Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit van Gent en behaalde haar diploma Ergotherapie aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Na stage te hebben gelopen in het Universitair Ziekenhuis van Gent op de dienst handrevalidatie besloot Aafke zich toe te leggen en te verdiepen in handen. Ook tijdens de drie maanden stage in Nepal focuste ze zich op handrevalidatie. De stap naar het werkveld,  handrevalidatie binnen het Zeeuws Handen en Polscentrum, was dan ook vlug gezet in 2011.


In 2012 volgde Aafke de praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam.  Juni 2014 presenteerde zij tijdens het Europese FESSH/EFSHT congres in Parijs de resultaten van een studie naar de uitkomsten na een gewrichtsvervangende operatie van het duimbasis gewricht.

“Je handen, zo gewoon, maar je kunt niet zonder… Koester ze, want ze zijn zo bijzonder!”

Stefanie Janse, CHT-nl

BIG

39047525204

Fysiotherapeut / Handtherapeut / Vestigingsmanager Goes & Terneuzen

Handtherapeute/fysiotherapeute Stefanie Janse studeerde fysiotherapie aan de HR&O te Rotterdam.

Stefanie is sinds 1998 werkzaam in de revalidatie. Sinds 2005 is zij zich volledig gaan toeleggen op handtherapie. Zij heeft zich gespecialiseerd tot handtherapeute door het volgen van de NPI hand- en polscursussen en de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam.

Binnen haar functie als handtherapeute bij het ZHPC houdt zij zich, naast het behandelen van patiënten, bezig met het onderzoek naar de resultaten van gewrichtsvervangende operaties van pols- en vingergewrichten, protocolontwikkeling en schooling.

Janne Lievrouw

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Janne Lievrouw behaalde in 2020 haar diploma Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie — afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen aan de Universiteit van Gent. Tijdens haar laatste stage kwam ze terecht in het Hand & Pols Centrum en na afstuderen is Janne hier teruggekomen om de boeiende handrevalidatie verder te ontdekken. Momenteel volgt zij de opleiding Manuele therapie in Gent.

Drs. H.P. van Not

BIG

89023023501

Plastisch chirurg / Handchirurg / Algemeen directeur

Plastisch chirurg H.P. van Not studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden. Zijn chirurgische specialisatie deed hij in het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag. In het Academisch Ziekenhuis Rotterdam, hedendaags het Erasmus MC, specialiseerde hij zich verder in de plastische chirurgie.

In 1999 startte hij de privé-kliniek ‘MedCentric’, naast zijn werkzaamheden in de reguliere ziekenhuizen van Zeeland. In deze ziekenhuizen heeft hij als aandachtsgebieden handchirurgie (traumatologie en vingergewrichtimplantaten) en borstcorrecties.

Prof Dr. Henk J. Stam

BIG

39024053101

Revalidatiearts / Medisch directeur

Revalidatiearts Henk Stam heeft in 1978 zijn MD gehaald aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Hij heeft zijn training voor revalidatiegeneeskunde gedaan bij de afdeling revalidatie van het Erasmus MC en de Hoogstraat Leersum. Tussen 1987 en 1991 was hij consulent in de provincie Zeeland. Hij haalde in 1990 zijn PhD. Vanaf 1991 is hij hoofd van de afdeling revalidatie en hoofd van het instituut voor revalidatie Sinds 1994 mag hij zich professor in de revalidatie geneeskunde noemen.

Hij heeft verschillende posities in Nederlandse en internationale comités. Hij is president van Fédération Européenne de Médecine Physique et de Réadaptation en commissielid van European Board of Physical Medicine and Rehabilitation. Tevens is hij Editor van het tijdschrift Clinical Rehabilitation en “Revalidatie Magazine” (VRIN)

Chantal Uijtdehaag

Ergotherapeut / Handtherapeut

Chantal Uijtdehaag studeerde in 2003 af als ergotherapeut in Rotterdam aan de HRO. Ze is sindsdien werkzaam als ergotherapeut in de regio Zeeuws-Vlaanderen. Na enige jaren ervaring op gedaan te hebben startte ze in 2008 haar eigen ergotherapiepraktijk in Terneuzen.

 

Sinds april 2019 is ze ook werkzaam bij het Hand en Pols Centrum Terneuzen. Na enkele (hand)cursussen in de afgelopen jaren volgt ze nu de opleiding tot Handtherapeut aan het Erasmus MC te Rotterdam.

“ Ik hou van uitdagingen en vind kwaliteit en betrokkenheid belangrijk. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen waarden in het leven. De relatie met een cliënt is van grote waarde om een goed passende behandeling/revalidatietraject te kunnen geven. Het draait uiteindelijk om zelfstandigheid in activiteiten die voor de cliënt belangrijk zijn”.

Gilbert Westdorp, CHT-nl

BIG

19035480004

Handtherapeut / Fysiotherapeut / Manager Bedrijfsvoering

Handtherapeut/fysiotherapeut (CHT-NL) Gilbert Westdorp heeft aan de Academie voor Fysiotherapie te Breda gestudeerd. Daarna heeft hij als fysiotherapeut in Zweden gewerkt voor  de bedrijfsgezondheidsdienst Volvo BM/Volvo Componenter.

Terug in Nederland heeft hij na een aantal jaren in een particuliere praktijk, vanaf 1987 gewerkt voor de stichting Revalidatie Geneeskunde Zeeland te Goes.

Ondersteunend personeel

Ondersteuning vanuit Goes

Alle ondersteunende diensten in Terneuzen worden uitgevoerd vanuit de vestiging Goes. Voor overzicht personeel verwijzen wij u graag naar die vestiging.

© 2018    Hand & Pols Revalidatie Nederland