Informatie over onze organisatie

Zeeuws Hand & Pols Centrum

U kunt hier een andere vestiging kiezen.

Drs. Erfan Askarizadeh

BIG

59908445601

Plastisch chirurg

Dokter E. Askarizadeh is vanuit de maatschap plastische chirurgie werkzaam in ADRZ (Goes)en Zorgsaam (ZeeuwsVlaanderen). Vanuit deze functie is hij tevens betrokken bij diverse spreekuren in het Hand & Pols Centrum. Hij is gespecialiseerd in hand- en polschirurgie met als speciaal aandachtsgebied polsscopieën en bandreconstructies van de pols.
Dhr. Askarizadeh volgde zijn opleiding geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, gevolgd door zijn 6-jarige opleiding tot plastisch chirurg in Duitsland. 

Ardjan Bolink

BIG

69916011904

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Fysiotherapeut  Ardjan Bolink heeft de opleiding fysiotherapie gevolgd aan de Hoge School in Rotterdam waar hij in 2012 zijn diploma haalde.


Hierna heeft hij 6 jaar gewerkt in de particuliere praktijk en heeft hij meerdere cursussen gevolgd op het gebied van beweegprogramma’s. Ardjan heeft zich in 2013/2014 in Wommelgem, België gespecialiseerd in de Manuele Lymfedrainage. Hiernaast heeft hij in 2016 zijn getuigschrift behaald op het gebied van de arbeidsfysiotherapie.


Na 6 jaar werkervaring in de particuliere praktijk kreeg hij steeds meer interesse in de handtherapie en heeft hij na het volgen van enkele basismodules handtherapie in 2018 de overstap gemaakt van de particuliere praktijk naar het Zeeuws Hand & Pols Centrum. 

Ciska van Boven

BIG

99043453204

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeut/fysiotherapeut Ciska van Boven studeerde fysiotherapie aan de HR&O te Rotterdam. Ciska is sinds 1994 werkzaam in de fysiotherapie. In eerste instantie heeft zij gewerkt in Duitsland in een particuliere praktijk en in Florida in een ziekenhuis. Vervolgens terug in Nederland in een particuliere praktijk waar zij vervolgstudies gedaan heeft voor o.a. medische trainingstherapie en de NPI basiscursus Handrevalidatie. Daarna heeft zij 5 jaar een eigen praktijk gehad in Portugal. Na terugkomst in Nederland heeft zij zich gespecialiseerd tot gecertificeerd oedeemtherapeute ad modum Casley Smith en daarnaast gespecialiseerd in handrevalidatie door het volgen van de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC te Rotterdam. In 2017 heeft zij de cursus Explain Pain (achtergrond en therapie van pijn, en in het bijzonder chronische pijn) gevolgd wat ze een waardevolle aanvulling vindt in de therapie. Sinds 2012 is zij werkzaam in het ZHPC (Zeeuws Hand en Pols Centrum) waar zij binnen haar functie als handtherapeute extra aandacht richt op oedeemtherapie. Vanaf juni 2017 zal zij ook deels werkzaam zijn in het HPCA.

Paul De Buck, CHT-nl, ECHT

BIG

19913764204

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeut / fysiotherapeut Paul De Buck behaalde zijn licentie in de kinesitherapie in 2004 aan de Artevelde Hogeschool Gent. Hierna begon hij een Master opleiding Manuele Therapie aan de Vrije Universiteit Brussel. Waar hij in 2008 zijn Mastertitel Manuele Therapie behaalde(www.bmwt.be). Gelijktijdig met deze master-opleiding was hij werkzaam o.a. in de handrevalidatie in het Universitair Ziekenhuis Gent.  Vanaf 2007 was hij werkzaam in een privépraktijk. Vanuit de werkervaring opgedaan in het handencentrum in Gent ontstond een grote passie voor de revalidatie van de hand. Naast enkele kleine cursussen handrevalidatie behaalde hij in 2009 het certificaat van de praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC Rotterdam.

Sinds 2008 is hij praktijk assistent aan de Gentse Universiteit, vakgroep Revalidatie wetenschappen en kinesitherapie alwaar hij de lessen betreffende handrevalidatie voor zijn rekening neemt.

In 2009 heeft Paul De Buck de functie van internationale vertegenwoordiger voor de Belgian Hand Therapists (www.bht.be) opgenomen.

Paul werkt sinds  oktober 2010 is  in het ZHPC.

Anne Ceyssens

BIG

29920570604

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Anne Ceyssens is sinds juli 2013 werkzaam in het ZHPC als fysiotherapeute / handtherapeute.

In 1988 is ze afgestudeerd als fysiotherapeute aan de KU Leuven. Na verschillende jobs als fysiotherapeute is ze in 1995 gestart met een zelfstandige praktijk in Hasselt, waar de interesse voor handtherapie steeds groeide.  Reeds jaren is ze titularislid van de BHT, Belgian Hand Therapist. Ze volgde allerhande bijscholingen in de handtherapie. In 2013 behaalde ze het diploma Handtherapie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wouter de Craene

Ergotherapeut / Handtherapeut

Wouter de Craene heeft in 2014 de opleiding ergotherapie afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Hierna is hij werkzaam geweest in de ouderzorg en revalidatiezorg waarna de mogelijkheid tot specialisatie in de handtherapie op zijn pad kwam.  

Verschillende cursussen op het gebied van hand- en polsrevalidatie  werden gevolgd. Naast zijn werkzaamheden in het ZHPC bezoekt Wouter ook patiënten in de thuissituatie vanuit zijn eerstelijns ergotherapie praktijk. 

Aafke Goos

Ergotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeut/Ergotherapeut Aafke Goos studeerde 2 jaar Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit van Gent en behaalde haar diploma Ergotherapie aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Na stage te hebben gelopen in het Universitair Ziekenhuis van Gent op de dienst handrevalidatie besloot Aafke zich toe te leggen en te verdiepen in handen. Ook tijdens de drie maanden stage in Nepal focuste ze zich op handrevalidatie. De stap naar het werkveld,  handrevalidatie binnen het Zeeuws Handen en Polscentrum, was dan ook vlug gezet in 2011.


In 2012 volgde Aafke de praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam.  Juni 2014 presenteerde zij tijdens het Europese FESSH/EFSHT congres in Parijs de resultaten van een studie naar de uitkomsten na een gewrichtsvervangende operatie van het duimbasis gewricht.

“Je handen, zo gewoon, maar je kunt niet zonder… Koester ze, want ze zijn zo bijzonder!”

Stefanie Janse, CHT-nl

BIG

39047525204

Fysiotherapeut / Handtherapeut / Vestigingsmanager Goes & Terneuzen

Handtherapeute/fysiotherapeute Stefanie Janse studeerde fysiotherapie aan de HR&O te Rotterdam.

Stefanie is sinds 1998 werkzaam in de revalidatie. Sinds 2005 is zij zich volledig gaan toeleggen op handtherapie. Zij heeft zich gespecialiseerd tot handtherapeute door het volgen van de NPI hand- en polscursussen en de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam.

Binnen haar functie als handtherapeute bij het ZHPC houdt zij zich, naast het behandelen van patiënten, bezig met het onderzoek naar de resultaten van gewrichtsvervangende operaties van pols- en vingergewrichten, protocolontwikkeling en schooling.

Esther van Laar-Haast

BIG

29910120781

Physician Assistant

Sinds oktober 2014 is Esther van Laar-Haast werkzaam bij HPRN, allereerst als handtherapeute en inmiddels als Physician Assistant i.o. Zij wordt opgeleid door Dr. H.P. van Not (Plastisch Handchirurg) en Dr. P. Hoogvliet (Revalidatiearts).
Dit betekent dat u een afspraak met haar kunt hebben voor een intake of een controleafspraak na deze intake. In uw revalidatietraject zal regelmatig overleg tussen de PA en behandelend therapeuten plaats vinden en in sommige gevallen zal aanvullend onderzoek moeten worden aangevraagd of verricht (rontgen foto’s of echografisch onderzoek), een injectie of medicatie worden overwogen of gewoon een extra controle op de progressie in het revalidatieproces nodig zijn.
Naast de locatie in Dordrecht is zij ook werkzaam in Goes.

Janne Lievrouw

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Janne Lievrouw behaalde in 2020 haar diploma Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie — afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen aan de Universiteit van Gent. Tijdens haar laatste stage kwam ze terecht in het Hand & Pols Centrum en na afstuderen is Janne hier teruggekomen om de boeiende handrevalidatie verder te ontdekken. Momenteel volgt zij de opleiding Manuele therapie in Gent.

Dr. H.J.A. Lijftogt

BIG

19022613701

Plastisch chirurg

Plastisch chirurg H.J.A. Lijftogt studeerde geneeskunde aan de universiteit van Utrecht en Poitiers. Gedurende drie jaar werkte hij als tropenarts in Kenia. Zijn chirurgische opleiding ontving hij in het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg. Gedurende drie maanden werkte hij in Addis Abeba in ’t kader van complexe handchirurgie bij leprapatiënten.

Hij specialiseerde in plastische reconstructieve chirurgie in Zwolle, waarna hij werkzaam was gedurende ruim 25 jaar in de Twentse en de Achterhoekse ziekenhuizen. Sinds 2011 is hij werkzaam in Zeeland, de laatste twee jaar uitsluitend ten dienste van het ZHPC.  

Drs. H.P. van Not

BIG

89023023501

Plastisch chirurg / Handchirurg / Algemeen directeur

Plastisch chirurg H.P. van Not studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden. Zijn chirurgische specialisatie deed hij in het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag. In het Academisch Ziekenhuis Rotterdam, hedendaags het Erasmus MC, specialiseerde hij zich verder in de plastische chirurgie.

In 1999 startte hij de privé-kliniek ‘MedCentric’, naast zijn werkzaamheden in de reguliere ziekenhuizen van Zeeland. In deze ziekenhuizen heeft hij als aandachtsgebieden handchirurgie (traumatologie en vingergewrichtimplantaten) en borstcorrecties.

Drs. Paul Rijnders

BIG

69025840725

Psycholoog

Paul Rijnders is GZ en klinisch psycholoog. Hij werkt bij Indigo Zeeland in Goes en bij het ZHPC. Bij het ZHPC onderzoekt hij, op verwijzing van de artsen en de therapeuten de patiënten voor wie de artsen of de therapeuten vermoeden dat het herstel mede door psychische problemen belemmerd wordt. Als dat uit zijn onderzoek ook zo blijkt te zijn, biedt hij de patiënt een korte psychologische behandeling.

Deze behandeling is gericht op versterking van vaardigheden in het omgaan met problemen en tegenslagen. Voor meer informatie over zijn manier van werken, zie: www.kortdurendetherapie.nl

Dr. Ton A.R. Schreuders, CHT-nl

BIG

19034973404

Fysiotherapeut / Handtherapeut / Coordinator innovatie & onderzoek

Fysiotherapeut Ton Schreuders is na een paar jaar werken in een particuliere praktijk in Gouda in 1985 naar Thailand verhuisd en gewerkt in het Mckean Rehabilitation Center. Vanaf 1994 is hij werkzaam voor de afdeling Revalidatie Geneeskunde van het ErasmusMC Rotterdam (voorheen Dijkzigt) als handtherapeut.

Hij heeft de  Praktijk Opleiding Hand Therapie opgezet voor fysio- en ergotherapeuten en  is betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Hij heeft nu meer dan 40 artikelen op zijn naam staan. In 2004 is hij gepromoveerd met het proefschrift “Muscle strength measurements of the Hand”. Hij was voorzitter van de Scientific Committee van de Europese handtherapie verenging (EFSHT) Vanaf april 2005 is hij coördinator van het Handen Team Zeeland geweest.

Prof Dr. Henk J. Stam

BIG

39024053101

Revalidatiearts / Medisch directeur

Revalidatiearts Henk Stam heeft in 1978 zijn MD gehaald aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Hij heeft zijn training voor revalidatiegeneeskunde gedaan bij de afdeling revalidatie van het Erasmus MC en de Hoogstraat Leersum. Tussen 1987 en 1991 was hij consulent in de provincie Zeeland. Hij haalde in 1990 zijn PhD. Vanaf 1991 is hij hoofd van de afdeling revalidatie en hoofd van het instituut voor revalidatie Sinds 1994 mag hij zich professor in de revalidatie geneeskunde noemen.

Hij heeft verschillende posities in Nederlandse en internationale comités. Hij is president van Fédération Européenne de Médecine Physique et de Réadaptation en commissielid van European Board of Physical Medicine and Rehabilitation. Tevens is hij Editor van het tijdschrift Clinical Rehabilitation en “Revalidatie Magazine” (VRIN)

Maya Theuns-Stoelman

BIG

49916361104

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Maya Theuns-Stoelman is 32 jaar oud en woont met haar man en zoontje in Breda. Zij heeft in Eindhoven de opleiding tot fysiotherapeut gevolgd en sinds 2012 is zij werkzaam als fysiotherapeut. De jaren erna heeft zij een aantal verdiepende cursussen gedaan met name op het vlak van neurorevalidatie.

 

In 2018 is zij door een baanwissel in aanraking gekomen met het behandelen van handklachten. Daaruit voorvloeiende is zij in 2019 de opleiding tot handtherapeut aan het Erusmus MC gestart. Vanaf juni 2020 is zij werkzaam bij het Zeeuws Hand- en Pols Centrum. 

 

• Algemeen fysiotherapeut

• Neurorevalidatie bij Niet Aangeboren Hersenletsel

• Parkinson therapeut

• COPD

• Perfect Pilates trainer

• Handtherapeut

Bieke Wauters

Ergotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeute/ergotherapeute Bieke Wauters studereerde ergotherapie aan het “Hoger Technisch Instituut” te Brugge. Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn in de geriatrische revalidatie  te Antwerpen, Zeist en Goes werd een overstap gemaakt naar de algemene volwassenrevalidatie.

Vanaf eind 2006 startte zij haar werkzaamheden in de handrevalidatie. Ze heeft zich gespecialiseerd door  het volgen van de NPI- handcursus, scholing aangaande het vervaardigen van spalken en het Joint Protection Programme.

Bieke volgt dit jaar de praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam.

Vanuit haar functie als ergotherapeute binnen de handrevalidatie beschouwt zij zelfredzaamheid en kwaliteit van handelen als een  belangrijk aspect.

Maikel Weesepoel

BIG

89918455604

Fysiotherapeut / Handtherapeut

Maikel Weesepoel is handtherapeut / fysiotherapeut. Hij is in 2014 afgestudeerd aan Zuyd Hogeschool te Heerlen. Na de opleiding tot fysiotherapeut is hij werkzaam geweest in een revalidatie centrum te Weert en Veldhoven. Zijn interesse in hand- en polsklachten is in deze periode ontstaan. In 2016 heeft hij de “Allround Opleiding Handtherapie” bij Handtherapie Nederland te Hilversum met goed gevolg afgerond.

 

Maikel werkt sinds juli 2016 bij het Zeeuws Hand en Pols Centrum.

Marjan van Wensen

Ergotherapeut / Handtherapeut

Handtherapeute / ergotherapeute Marjan van Wensen studeerde ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds haar afstuderen is zij werkzaam in de revalidatiegeneeskunde.

Sinds 2002 is zij zich steeds meer op de behandeling van hand- en polspatiënten gaan richten. Ze heeft verschillede cursussen gedaan zoals de NPI- handencursussen, Health Counseling, Joint Protection Programme en een cursus Handspalken en behandelprotocollen.

Gilbert Westdorp, CHT-nl

BIG

19035480004

Handtherapeut / Fysiotherapeut / Manager Bedrijfsvoering

Handtherapeut/fysiotherapeut (CHT-NL) Gilbert Westdorp heeft aan de Academie voor Fysiotherapie te Breda gestudeerd. Daarna heeft hij als fysiotherapeut in Zweden gewerkt voor  de bedrijfsgezondheidsdienst Volvo BM/Volvo Componenter.

Terug in Nederland heeft hij na een aantal jaren in een particuliere praktijk, vanaf 1987 gewerkt voor de stichting Revalidatie Geneeskunde Zeeland te Goes.

Ondersteunend personeel

Joanne van Klinken-Bouwman

Administratief medewerker

Secretaresse Joanne van Klinken-Bouwman is hier sinds september 2014 werkzaam. Na een opleiding tot onderwijsassistente op het mbo niveau 4 en 1 jaar niveau 5 is ze bij het Zeeuws Hand & Pols Centrum begonnen als ondersteuning op de afdeling administratie. Toen er een functie op het secretariaat beschikbaar was heeft zij deze kans gegrepen en sinds 1 maart 2015 is ze werkzaam als secretaresse. Zij ontvangt de patiënten, maakt afspraken, beantwoord de telefoon en doet andere voorkomende werkzaamheden. 

Jan-Kees Lokerse

Administratief medewerker / Financieel manager

Financieel manager Jan-Kees Lokerse heeft aan de Erasmus Universiteit gestudeerd. Hij heeft daar een Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie en een Master in Health Economics behaald. 

 

Sinds 1 januari 2015 is hij werkzaam voor de diverse locaties van Hand en Pols Revalidatie Nederland.

Ingeborg Nooteboom

Administratief medewerker

Medisch secretaresse Ingeborg Nooteboom behaalde in 1995 haar MEAO diploma, secretarieel.
Na een aanvullende toeristische opleiding in Den Bosch en enkele jaren in de reiswereld werkzaam te zijn geweest is zij in 2001 bij een zorgverzekeraar gaan werken. Daar heeft zij onder andere de diploma’s Medische kennis en Medische terminologie behaald.


Zij is sinds 1 mei 2010 werkzaam in het ZHPC en is daar verantwoordelijk voor alle voorkomende administratieve werkzaamheden zoals het beantwoorden van de telefoon, het maken van afspraken, behandelen van de post en het inplannen van spreekuren.

Lydia Paans

Administratief medewerker

Lydia heeft in 2019 haar diploma behaald als Directiesecretaresse/Managementassistente.

Per 1 september 2019 is zij komen werken in het ZHPC waar ze zowel secretariële als administratieve werkzaamheden verricht.

Ze houdt zich bezig met het verwerken van facturen en declaraties voor alle locaties, het beantwoorden van de telefoon en het maken van afspraken.

Anne Paauwe

Administratief medewerker

Anne heeft in 2020 haar opleiding Management Assistant niveau 4 afgerond. Zij heeft tijdens het volgen van deze opleiding ook het certificaat als juridisch secretaresse behaald. Haar eindstage heeft ze voltooid bij het Zeeuws Hand & Pols Centrum waar ze sinds eind juni 2020 officieel in dienst is getreden. Dagelijks houdt ze zich bezig met zowel secretariële als administratieve werkzaamheden. De werkzaamheden variëren van het opnemen van de telefoon en afspraken voor patiënten plannen tot het verwerken van binnengekomen facturen en de betaling daarvan.

Sabina de Reuver

Administratief medewerker

Sabina heeft in 2018 haar opleiding als directiesecretaresse/managementassistent afgerond op het MBO. Tijdens deze opleiding heeft ze ook het certificaat als medisch secretaresse behaald. Na haar eindstage bij het ZHPC is ze in dienst getreden als secretaresse. Dagelijks staat ze patiënten te woord, verwerkt ze de verwijzingen, plant ze afspraken in en handelt ze telefoontjes af.

Joëlle Roubos-Provoost

Administratief medewerker

Secretaresse Joëlle Roubos-Provoost heeft in 2016 haar diploma behaald als Directiesecretaresse / Managementassistente niveau 4. Daar heeft ze onder andere de certificaten als medisch secretaresse en juridisch secretaresse behaald. Haar eindstage heeft ze in het Zeeuws Hand & Pols Centrum voltooid. Na haar eindstage is zij in dienst getreden als medisch secretaresse en administratief medewerker. De werkzaamheden variëren van patiënten inschrijven tot het afsluiten van een behandeltraject.  

Lianne Verwijs-Bouwman

Administratief medewerker

Lianne Verwijs-Bouwman heeft in 2013 haar diploma behaald voor (medisch) secretaresse / management assistente MBO niveau 4. Haar afstudeerstage heeft zij voltooid in het ZHPC.

 

Sinds juli 2013 is zij officieel werkzaam in het ZHPC waarbij ze zowel administratieve als secretariële werkzaamheden verricht.

 

In 2015 heeft zij haar opleiding Office Management in Rotterdam succesvol afgerond.

© 2018    Hand & Pols Revalidatie Nederland